ORIBI Groep en Bouwpas bundelen krachten in strategische combinatie

Strategisch overname

Den Haag, 29 november 2023

ORIBI Groep (“ORIBI”) versterkt haar marktpositie als Identity & Access Management softwareleverancier middels de strategische overname van Bouwpas. Door de krachten te bundelen met Bouwpas, zal ORIBI een breder palet aan oplossingen kunnen bieden omtrent toegangscontrole op de bouwplaats, en verstevigt daarmee haar positie in de bouwsector, een van de strategische eindmarkten van de groep. Bouwpas specialiseert zich in oplossingen voor registratie, toegangsbeheer, onboarding en compliance en speelt daarmee in op veilig en eerlijk werken op de bouwplaats. Sinds de samenwerking met de software-investeerder Main Capital Partners (“Main”) in 2021, is Bouwpas de vierde add-on acquisitie van de ORIBI Groep.

Bouwpas
Bouwpas, opgericht in 2014 en met het hoofdkantoor in Haarlem, biedt een digitaal platform aan voor de registratie van arbeidskrachten en toegangscontrole op de bouwplaats. Het bedrijf heeft een sterkte marktpositie binnen de Nederlandse bouw en bedient momenteel in totaal meer dan 70 hoofdaannemers en teven talloze onderaannemers. Met vele koppelingen en partnerships stelt Bouwpas haar klanten in staat om te voldoen aan toenemende wet- en regelgeving door middel van onder ander ID-, certificaat- en toegangscontrole. Bouwpas maakt de bouwplaats daarmee een eerlijke en veiligere plek, terwijl tegelijkertijd de administratieve werklast en overheadkosten worden verlaagd.

Toonaangevende IAM-specialist
De uitgebreide kennis en capaciteiten van Bouwpas op het gebied van compliance en toegangscontrole sluiten naadloos aan bij ORIBI’s bestaande aanbod van schaalbare oplossingen voor identiteits- en toegangsbeheer. Door de combinatie vergroot ORIBI haar marktpositie in de bouwsector waar identiteits- en toegangsbeheer de laatste jaren nog essentiëler is geworden door toenemende veiligheidsmaatregelen en het belang van compliance en gegevensbescherming.

Eerder dit jaar sloeg ORIBI al de handen ineen met Certwell, specialist in certificaatbeheer in sectoren als de bouw, energie en logistiek. Klanten van de ORIBI Groep worden nu voorzien van een nog aantrekkelijker productaanbod door de complementaire oplossingen van ORIBI en Bouwpas die resulteren in een one-stop-shop op het gebied van identiteits- en toegangsbeheer.

Ivo van Deudekom, Investment Director bij Main: “Door toenemende vereisten met betrekking tot veiligheid en compliance groeit de markt van identiteits- en toegangsbeheer al jaren sterk. Wij zien voor Bouwpas vele mogelijkheden om als onderdeel van de ORIBI Groep verder uit te groeien tot een nog groter begrip binnen de bouw. Daarnaast zien wij concrete groeikansen in aanpalende markten waar er ook een enorme vraag is naar toegangscontrole en compliance oplossingen gedreven door wet- en regelgeving, zoals infrastructuur maar bijvoorbeeld ook de zorg. Tot slot zien wij commerciële groeikansen in de combinatie Bouwpas en Certwell, het bedrijf wat ORIBI eerder dit jaar aan de groep heeft toegevoegd.”

Daan Verkaik, co-founder bij Bouwpas: Bouwpas heeft inmiddels een sterkte marktpositie bemachtigd binnen de bouwsector, maar we zijn er nog niet. We zien enorme kansen om de gehele bouwsector compliant te laten worden met onze schaalbare oplossing. We zien daarnaast grote kansen om verder te gaan uitbreiden, zowel internationaal als in andere aanpalende sectoren. Door samen te gaan met ORIBI en met de betrokkenheid van Main kunnen we deze ambitie sneller verwezenlijken.”

Henk de Kort, CEO bij ORIBI: De combinatie tussen ORIBI en Bouwpas is een nieuwe mijlpaal in onze groei en vergroot onze positie als toonaangevende leverancier van oplossingen voor identiteits- en toegangsbeheer. Wij zijn zeer enthousiast over de samenwerking met het Bouwpas team, met wie we de komende jaren gaan samenwerken. We kunnen die wachten om onze klanten nog beter te kunnen voorzien in hun vraag naar oplossingen voor identiteits- en toegangsbeheer.

Over Bouwpas en de ORIBI Groep

Bouwpas is opgericht in 2014 en is gevestigd in Haarlem. Het bedrijf biedt een digitaal platform ‘Bouwpas’ voor de registratie van arbeidskrachten en toegangscontrole op de bouwplaats, waarmee aannemers eenvoudig kunnen voldoen wet- en regelgeving. De Bouwpas software werkt op drie domeinen (eerlijk, veilig en toegang) en wordt momenteel aangeboden aan meer dan 70 hoofdaannemers binnen de bouw.

De ORIBI Groep biedt moderne oplossingen waarmee identiteiten van bijvoorbeeld bezoekers, klanten en medewerkers op veilige en efficiënte wijze kunnen worden geverifieerd en de bijbehorende autorisaties vervolgens kunnen worden beheerd. Met kantoren in Oisterwijk en Houten heeft ORIBI ruim 50 medewerkers die in totaal meer dan 500 klanten bedienen. Ongeveer de helft daarvan zijn gemeenten, maar ORIBI bedient ook klanten in meerdere sectoren waaronder de flexbranche, het onderwijs, de bouw en de zorg.

Meer weten over Bouwpas?

Main Capital Partners

Main Capital Partners is een toonaangevende software-investeerder in de Benelux, DACH, US en Scandinavië. Main heeft bijna 20 jaar ervaring in het versterken van softwarebedrijven en werkt als strategische partner nauw samen met managementteams van haar portfolio bedrijven om duurzame groei te realiseren en excellente software groepen te bouwen. Main telt ruim 65 medewerkers en heeft vestigingen in Den Haag, Stockholm, Düsseldorf, Antwerpen en een gelieerd kantoor in de USA (Boston). Per oktober 2021 heeft Main meer dan EUR 2,2 miljard aan vermogen onder beheer. Main heeft tot nu toe geïnvesteerd in meer dan 130 softwarebedrijven. Deze bedrijven hebben banen gecreëerd voor ongeveer 10.000 medewerkers.