Veilige toegang voor een zekere toekomst: Eenvoudig met SmartAIM

Ontdek hoe SmartAIM uitgroeide tot een complete en toegankelijke oplossing voor veilig Identity & Access Management.

Van start-up tot betrouwbare speler in de IAM markt...

Ontdek hoe SmartAIM, opgericht in 2012 door IT-expert Marco Bergman, zich in slechts enkele jaren ontwikkelde van een start-up met twee bureaus in een antikraakpand, tot een serieuze speler in de Identity and Access Management (IAM) markt. Met ambitieuze groeiplannen en een focus op goed werkgeverschap is SmartAIM klaar voor verdere expansie, ook over de grens. Sinds mei 2022 is SmartAIM onderdeel van de Oribi-groep.

De reis van SmartAIM

Hoe het begon

Het verhaal van SmartAIM begint bij Marco Bergman. Het viel hem op dat er veel vraag was naar Identity Management en dus het beheer van gevoelige informatie.

De eerste IAM-oplossing

Vooral bij ziekenhuizen zag hij dat er weinig budget en aandacht besteed werd aan IT
en softwareproducten voor Identity Management. Zo kwam hij op het idee om zelf software te gaan bouwen en opzoek te gaan naar low cost Identity- & Access Management-oplossingen

De eerste klant

Het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag werd in december 2009 de eerste klant. Op 1 maart 2012 werd SmartAIM opgericht. Eerst vanaf de keukentafel, en later vanuit een antikraakpand in Woerden.

De eerste medewerker

Op 1 maart 2014 werd de eerste medewerker aangenomen: Martijn Schuyt, die jaren later doorgroeide naar de functie CEO

Het huidige pand

In 2016 besloten de mannen een ruimte te huren in een kantoorverzamelgebouw in Houten. Eerst één kantoortje wat later uitgroeide tot een hele gang. Kort daarna gingen ook in België mensen aan de slag voor SmartAIM en behaalde het al snel een ISO-certificering.

Een hecht team

SmartAIM telt nu zo’n 25 personeelsleden en groeit nog altijd door. Schuyt: “Ik ben ervan overtuigd dat als je goed zorgt voor je werknemers zodat ze zich happy voelen, ze op hun best zijn. Daar profiteren wij en onze klanten ook van.”

Een nieuwe fase

Sinds mei 2022 maakt SmartAIM deel uit van de ORIBI- groep. ORIBI groep wil IAM specialist worden binnen de Benelux, DACH en Nordics. Wij willen klanten voorzien van een totaalpakket waar identificatie, authenticatie, certificatie en
autorisatie plaatsvindt. Oftewel je bent in staat een persoon en documenten te verifiëren, om vervolgens de juiste rollen en rechten toe te kennen en te beheren.

Onder andere deze organisaties gingen je voor:

Onze missie:

IAM voor iedereen

SmartAIM maakt Identity & Access Management (IAM) toegankelijk voor álle organisaties, groot en klein. Met onze gebruiksvriendelijke, hoogwaardige én betaalbare software helpen wij uw informatiebeveiliging naar een hoger niveau te tillen.

Onze visie:
De volwassenheid van IAM naar 
een hoger niveau

Als innovatieve IAM-specialist staan wij voor veilig en efficiënt werken. SmartAIM anticipeert snel op technologische- en marktontwikkelingen, en legt de verantwoordelijkheid voor autorisatie bij de business. Zo tillen wij samen de volwassenheid van IAM naar een hoger niveau.

SmartAIM Visie

De mensen van SmartAIM
Een team van IAM vakidioten

Iris van den Akker

HR medewerker

Luciënne Baas

HR Manager

Bastiaan Bakker

Support Consultant

Jason Bozoki

Support Consultant

Bob Buysrogge

Salesmanager

Henny van Eck

Senior Consultant

Nathalie Fijan

Softwareontwikkelaar

Anne van Heuckelum

Hoofd Support

Walter van Kempen

Technisch Consultant

Bas Kluft

Softwareontwikkelaar

Nathalie Koppers

Finance

Yorrick Lans

Softwareontwikkelaar

Mark Lemmens

Lead Consultant

Jeroen Mei

Technisch consultant

Lennart van Oirschot

Support Consultant

Marlon Scholten

Softwareontwikkelaar

Vincent Schuurhof

CTO

Martijn Schuyt

CEO

Gerrit-Willem Vervoort

Accountmanager

Simone Westerhout

Marketingmanager

Sabine Westerhout

Officemanager

Rikke van Puymbroeck

Partner

Frank Jorissen

Partner

Jolanda Kieboom

Business Development

Wil jij ons team versterken?

Kom werken bij SmartAIM

"De cultuur die heerst bij SmartAIM is erg fijn. Het voelde na twee dagen of ik er al jaren werk"
Gerrit-Willem Vervoort
Accountmanager

Onze laatste vacatures:

Support medewerker

Als technisch supportmedewerker ben jij hét gezicht en eerste aanspreekpunt van onze organisatie. Je handelt meldingen van klanten af en zorgt ervoor dat deze goed geregistreerd worden.

Technisch consultant

Als technisch consultant speel je een essentiële rol bij het ontwerpen, implementeren en optimaliseren van onze SmartAIM IAM-oplossing voor onze klanten.

Lead Developer

Als lead developer ben je samen met je team verantwoordelijk voor het onderhoud en de ontwikkeling van onze oplossing met o.a. Linux, Java, JSP, HTML, CSS, JavaScript en PostgreSQL.

Technisch specialist

Als technisch specialist ondersteun je onze consultancy en support teams bij technische vraagstukken als het configureren, implementeren en supporten van onze SmartAIM oplossing.