Rivas Zorggroep
en Identity & Access Management

Continu zelf controle over uw informatieveiligheid
Pocket Icon

Privacy waarborging

Door een extra controle volgens de Nederlandse privacywetgeving.

Contact Icon

Procesoptimalisatie

Bij de in-, door- en uitstroom van medewerkers.

Continuïteit

Van de status evaluate op wet en regelgeving.
SmartAIM-Rivas

Rivas Zorggroep

Rivas Zorggroep, actief in de regio Dordrecht-Gorinchem, biedt diverse zorgdiensten en focust op strategische ontwikkeling richting 2030. Ze staan voor uitdagingen zoals personeelstekorten en stijgende kosten, met een nadruk op efficiënte bedrijfsvoering en digitalisering van zorg.

“Met SmartAIM voldoen we aan de wettelijke eis van toegang tot cliëntgegevens en passen we de medische privacy conform wet- en regelgeving toe."
Wil van Heumen
Staffunctionaris administratie - Van Neynsel

Het beheren van personeelsdynamiek, economische uitdagingen en strikte regelgeving in de zorgsector.

Mutaties in Personeelsbestand

Het beheer van de instroom, doorstroom en uitstroom van ruim 5000 medewerkers en 2500 vrijwilligers vormt een complexe uitdaging in het personeelsbeheer, waarbij het voortdurend aanpassen en managen van deze personeelsmutaties een cruciale rol speelt.

Zorgsector Specifieke Uitdagingen

De krapte op de arbeidsmarkt, samen met CAO-ontwikkelingen, inflatie en stijgende kosten voor energie en materialen, dwingt tot een scherpe focus op een gezonde bedrijfsvoering. Hierbij zijn kostenverlaging, inkomstenverhoging en digitalisering van reguliere zorg essentiële strategieën om deze economische uitdagingen het hoofd te bieden.

Strikte Wet- en Regelgeving in de Zorg

De naleving van diverse wetten, zoals AVG en NEN7510, en specifieke regelgeving zoals de Opiumwet, vereist strikte conformiteit en zorgvuldig beheer in de zorgsector.

Geïntegreerd beheer en optimalisatie van identiteit en toegang.

Zelfcontrole over informatieveiligheid

Implementatie van SmartAIM biedt Rivas Zorggroep de mogelijkheid tot continue zelfcontrole over informatieveiligheid. Het zorgt voor volledige controle over het beheer van toegangsrechten en autorisaties als onderdeel van een professioneel Identity- en Access Governance-beleid. Het implementatietraject is snel en eenvoudig uit te voeren, waardoor de organisatie zelf het onderhoud en de continue optimalisatie kan uitvoeren.

Efficiënte onboarding en toegangsbeheer

De keuze voor SmartAIM in het Joiners-Movers-Leavers-proces zorgt voor efficiënte onboarding, nauwkeurig beheer van toegangsrechten bij functieveranderingen en automatische intrekking van toegangsrechten bij vertrek. De flexibiliteit van SmartAIM en de mogelijkheid om specifieke toegangsrechten toe te kennen op basis van rollen dragen bij aan een verbeterd toegangsbeheerproces.

IAM-volwassenheid en uitbreidingsplannen

Rivas Zorggroep ziet SmartAIM als een veelzijdig instrument, vergelijkbaar met een Zwitsers zakmes. De toekomstplannen omvatten een verdere uitbreiding en optimalisatie van het systeem. Dit omvat het koppelen van netwerkschijven, toewijzen van applicaties voor specifieke groepen medewerkers, en het verbeteren van monitoring. Het streven is naar een hogere IAM-volwassenheid, waarbij SmartAIM maximaal benut wordt voor diverse doeleinden.

“Met SmartAIM voldoen we aan de wettelijke eis van toegang tot cliëntgegevens en passen we de medische privacy conform wet- en regelgeving toe."
Wil van Heumen
Staffunctionaris administratie - Van Neynsel

Optimale Toegangsverlening en IAM-Verbeteringen met SmartAIM.

Snel en Veilig Toegang Verlenen

Met SmartAIM wordt de toegang tot systemen en applicaties binnen het uur geregeld, wat aanzienlijk sneller is dan de vorige doorlooptijd van 4 tot 8 uur. Dit resulteert in een efficiënte en veilige manier om toegang te verlenen aan ruim 5000 medewerkers en 2500 vrijwilligers.

Zicht op Huidige en Gewenste IAM-situatie

SmartAIM biedt Rivas Zorggroep een helderder beeld van de bestaande Identity & Access Management-situatie (IST) en de gewenste situatie (SOLL). Door inzicht in rollen en autorisaties worden foutmarges verkleind, wat leidt tot een effectievere beheersing van toegangsrechten.

Klantgerichte Ondersteuning en Tijdsbesparing

Met de implementatie van SmartAIM heeft Rivas Zorggroep niet alleen een tijdwinst gerealiseerd bij het verlenen van toegang, maar ook een kleinere foutmarge en minder manuren bij het beheren van toegangsrechten. De klantgerichte ondersteuning van SmartAIM draagt bij aan een soepel implementatieproces en efficiënt gebruik van het Identity & Access Management-systeem.

Wat heeft SmartAIM voor Rivas Zorggroep opgeleverd?

Tijdwinst bij het op een veilige manier verlenen van toegang voor de ruim 5000 medewerkers en 2500 vrijwilligers

Meer zicht op de bestaande situatie en een helderder beeld bij de gewenste situatie als het gaat om Identity- & Access- Management

Kleinere foutmarge en minder manuren bij het verstrekken en intrekken van toegangsrechten

Vragen, nader kennismaken of een demo?

Bent u werkzaam bij een bank, ziekenhuis, grote zorginstelling of MKB-bedrijf?

En wilt u een professioneel, flexibel maar ook betaalbaar Identity & Access Management-systeem? Met complete controle en waarbij u altijd volledig voldoet aan de actuele AVG/ GDPR-eisen? Laten we dan kennismaken.