Wat is IAM en waarom is het belangrijk

Belangrijke punten

Identity and access management (IAM) is een raamwerk van beleidsregels, technologieën en processen dat zorgt dat de juiste personen binnen een organisatie op het juiste moment en om de juiste redenen toegang krijgen tot de juiste middelen.

IAM software beheert de volledige levenscyclus van medewerkers en dus gebruikersaccounts, van aanmaak tot wijziging en uiteindelijke verwijdering.

Met de implementatie van een IAM softwareoplossing kunnen organisaties beveiligingsrisico’s beperken en voldoen aan wet- en regelgeving.

Het derde onderdeel van IAM is levenscyclusbeheer, ook wel bekend als IDU: de instroom, doorstroom en uitstroom van medewerkers of identiteiten.

Met IAM software kan federatieve identiteit en toegangsmanagement ondersteund worden, waarmee gebruikers toegang krijgen tot middelen over meerdere systemen, locaties of organisaties, zonder aparte wachtwoorden of referenties te hoeven gebruiken.

‘Identity and Access Management (IAM)’ is een term die bij veel bedrijven, maar ook bij individuen, angst inboezemt. Hoewel de naam intimiderend kan klinken, is het begrip ervan juist cruciaal voor het overleven en bloeien van vele organisaties. In dit artikel gaan we in detail in op wat IAM is en waarom het zo belangrijk is.

Wat is Identity and Access Management eigenlijk?

IAM, of Identity and Access Management, is een raamwerk dat een vaststelling van digitale identiteiten van individuen mogelijk maakt en beheert wie toegang heeft tot welke middelen. Dit wordt meestal gedaan door het toewijzen van roles en verantwoordelijkheden. Met andere woorden, het zorgt ervoor dat de juiste mensen toegang hebben tot de juiste informatie.

Waarom is IAM belangrijk?

IAM heeft enkele hoofddoelen: beveiliging verbeteren, gebruikersbeheer stroomlijnen en aantoonbaar voldoen aan wet- en regelgeving. Het toepassen van IAM verkleint beveiligingsrisico’s, voldoet aan wet- en regelgeving en biedt een efficiënt beheer van gebruikerstoegang tot applicaties en ruimtes.

De belangrijkste onderdelen van IAM

  1. Identity Management: Dit is de eerste stap in het IAM proces en betreft de identificatie en authenticatie van individuen.
  2. Access Management: Dit is het proces van het bepalen en toewijzen van toegangsrechten aan individuen.
  3. Levenscyclusbeheer: Dit heeft betrekking op het beheer van de volledige cyclus van gebruikersaccounts, van aanmaak tot wijziging en verwijdering.
  4. Federatie: Dit is het proces waarbij gebruikers van verschillende organisaties toegang krijgen tot netwerken, applicaties en databases zonder aparte accounts per plaats.
 

Conclusie

Met een beter begrip van IAM kunnen organisaties hun beveiligingsmaatregelen verbeteren, de efficiëntie van gebruikersbeheer verbeteren, en aantoonbaar voldoen aan wet- en regelgeving. IAM is de basis voor verantwoordelijkheids- en toegangsbeheer in de moderne digitale wereld. Het implementeren van een effectieve IAM strategie is dus essentieel voor de succesvolle en veilige werking van elke organisatie.

Deze blog is onderdeel van IAM Insights

Een video serie over Access & Identity Management (IAM). In deze video’s, beantwoorden we veelgestelde vragen en delen we inzichten van experts op het gebied van IAM. Alles wat je moet weten over het beheren van toegang en beveiliging van je software en systemen, met praktische informatie, tips & tricks. Abonneer je voor snelle en deskundige inzichten die je helpen om IAM beter te begrijpen en toe te passen.

Gerelateerde blogs