Ons DNA

Eerlijk, open en pragmatisch. Dat is SmartAIM. Kwaliteit staat bij ons altijd voorop. Natuurlijk geldt dat ook voor onze producten en diensten, aangezien ‘slim en betaalbaar Identity and Access Management (IAM) voor iedereen’ ons uitgangspunt is. Wij zoeken graag de samenwerking. Geen klassieke klant-leverancier relaties bij ons, maar langdurige partnerships. 

Ons verhaal

Het verhaal van SmartAIM begint in 2009. IT’er Marco Bergman, die hiervoor onder meer werkte bij Atos en Novell, ontwikkelde een eigen softwarepakket voor IAM. Het pakket gaf organisaties meer controle over gebruikersaccounts en autorisaties. In 2012 had hij genoeg klanten gevonden om een BV op te richten en een kantoor te openen. Destijds was dit niet veel meer dan twee bureaus tegenover elkaar in een antikraakpand langs de A12 bij Woerden, maar al snel groeide het bedrijf uit tot een serieuze speler in de IAM-markt.

Inmiddels telt SmartAIM ruim 25 medewerkers en is het gevestigd in een mooi bedrijvenverzamelgebouw in Houten. “Ooit hebben we een eigen pand”, lacht Technisch Directeur Vincent Schuurhof.  SmartAIM is actief in verschillende sectoren, waaronder de zorg, de gemeentelijke overheid en banken en verzekeraars. De organisatie heeft ambitieuze groeiplannen. Verdubbelen in omvang, uitbreiden over de grens – te beginnen met België – en de groei van het partnerkanaal zijn enkele concrete doelen. Maar een goede werkgever zijn zal altijd voorop blijven staat.

Waar staan we voor?

Onze missie: IAM voor iedereen
SmartAIM wil organisaties veilig en efficiënt laten werken met kwalitatief hoogwaardige, gebruiksvriendelijke èn betaalbare software voor Identity & Access Management (IAM). Wij richten ons hierbij op alle organisaties die hun informatiebeveiliging naar een hoger niveau willen tillen. Dus niet alleen voor de grote corporaties. 
 
Onze visie: volwassenheid IAM naar hoger niveau
Wij ontzorgen organisaties met onze IAM- software, zodat zij veiliger en efficiënter kunnen werken. SmartAIM anticipeert snel op de laatste technologische- en marktontwikkelingen en wil zichzelf continu verbeteren. Door goed te luisteren naar de klant en verantwoordelijkheid voor autorisatie bij de business neer te leggen, tillen wij de volwassenheid van IAM naar een hoger niveau. 

 

 

Onze kernwaarden

  • Eerlijk en open

Goudeerlijk. Dat is onze belangrijkste kwaliteit. Bij ons geen mooie praatjes of gebakken lucht. ‘What you see is what you get’. Want uiteindelijk duurt eerlijkheid toch het langst. De sfeer op de werkvloer is open en informeel. Wij zijn een platte organisatie. Beslissingen worden democratisch genomen en er is veel ruimte voor eigen inbreng. Wij doen er alles aan om een goede werkgever te zijn. En het leuke is: als werknemers goed in hun vel zitten, dan wordt de klant daar uiteindelijk ook blij van! Want mensen die plezier hebben in hun werk functioneren gewoon beter. 

  • Afspraak = afspraak

Wij zijn betrouwbaar en integer. Op SmartAIM kun je aan. Het kenmerk van afspraken is dat je ze samen maakt. Daarbij komt een goede samenwerking en communicatie om de hoek kijken. Zo vermijden we vrijblijvendheid, open eindjes en onduidelijkheid. Dat betekent overigens niet dat we hierin doorslaan. De valkuil bij afspraak = afspraak is dat je star en rigide wordt en dat past net zomin bij ons. Kijk maar naar onze volgende kernwaarde:

  • Flexibel
Wij denken graag met onze klanten mee. Samen regelen we snel en eenvoudige veilige toegang tot jouw applicaties en data door de verantwoordelijkheid niet bij IT maar de business te leggen. Wij houden van korte lijntjes en schakelen snel. Kenmerkend voor SmartAIM is dat het de sales aanstuurt op basis van wat we aankunnen. Wij willen altijd de beste kwaliteit en volledige beschikbaarheid kunnen garanderen voor onze klanten. Dat betekent dat we wel eens nee moeten verkopen aan een potentiële klant. Jammer voor hen, maar gelukkig voor jou. Bij ons staan onze klanten altijd op de eerste plaats!
  • Fun

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. Soms moeten mensen trouwens best even wennen aan onze directe humor, maar we laten iedereen in zijn waarde. Bij ons kan iedereen volledig zichzelf zijn. Om goed te kunnen presteren is het belangrijk dat we plezier hebben met elkaar. Zo gaan we, als het even kan, op vrijdagmiddag naar ons ‘clubhuis’ Down Under in Nieuwegein, om te borrelen met elkaar. Ook staat het tafelvoetbalspel op kantoor, waarvan dankbaar gebruik wordt gemaakt – ook door de directie. Tijdens de gezamenlijke lunch praten bij voorkeur niet over werk-gerelateerde zaken. Wij horen vaak van klanten en nieuwe medewerkers terug dat ze zich snel bij ons thuis voelen. En daar zijn we trots op. 

Onze key points

Als expert op het gebied van Authorisation Management hebben wij een glasheldere visie op ons vakgebied, een volledige controle over de informatieveiligheid staat voorop. Als onderdeel van een professioneel Identity- en Access Governance-beleid moet het implementatietraject snel en eenvoudig uit te voeren zijn. Vervolgens kan uw organisatie zelf eenvoudig het onderhoud en de continue optimalisatie uitvoeren.

Volledige controle over informatieveiligheid
Professioneel Identity- en Access Governance-beleid
Snellere implementatie
Betaalbaarheid

Martijn Schuyt

CEO

Simone Westerhout

Account-/Marketing manager

Ons werk inspireert tot een glimlach

De gezichten achter ons succes

De klant, maar ook dagelijks werkplezier, staan bij ons altijd op de eerste plaats!

Img_CTA_demo2

Ook bij SmartAIM werken?

Wij zijn hard op zoek naar nieuw talent. Op dit moment kunnen wij vooral softwareontwikkelaars en Service Delivery Specialisten gebruiken. Maar ook andere vacatures staan regelmatig open vanwege de snelle groei. Wil je ons team komen versterken? Schroom dan niet om contact op te nemen!

Iedereen krijgt bij ons een eerlijke kans. Wij kijken niet naar diploma’s. Goed zijn in je vak, daar draait het om! Uiteraard is een goede match met de rest van het team een vereiste. Maar als jij open, eerlijk, flexibel, betrouwbaar en een teamplayer bent, komt dat vast wel goed! Alhoewel…. Je moet natuurlijk wel van een lolletje houden. Anders word je nooit een echte SmartAIMer.